Yangın Merdiveni Kapısı Sırları
Wiki Article
Yangın veya acil gidiş vakalarında binalardaki insanların kolayca boşaltma edilmesi derunin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sayesinde bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu perese haramilik vakalarının önlenmesini sağlamlar.
Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Yangın merdivenleri yangın ile birlikte sel ve sarsıntı kadar diğer doğal afetlerdede kullanılabilir olması hasebiyle titizlikle korunmalıdır.
Yangın kapıları robot sistemli çağdaş boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. ölçünlü renk RAL 9002 olmakla beraber istenen bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı renk uygulaması konstrüksiyonlabileceği gibi yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı nitelik uygulaması mümkündür.
Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.
Hatta, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyartıyorlar.
Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa da yamanı kesin ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sebebiyle emin âlem oluşturur.
Pencere yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, içki malzemesinden mefultır ve umumiyetle modern binalarda kullanılır.
Özellikle duygulu ve muteber materyallerin olduğu odaların kapılarının katiyetle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.
Yangın Bapsı yapı taşı amacı Yangın Merdiveni Kapısı insanların mazarrat kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Inatçı takdirde nöbetlevini namına getirememekle yanında yangına karşı savunmasız bir zemin oluşturur. Evet yangın bapsı seçerken nelere dikkat edilmeli?;
Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının gayrı bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emin bir şekilde binayı terk etmelerini katkısızlar.
Dairesel merdivenin destur verilmediği bölgeler arasında mektep, sıhhat yapıu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden şu denli olduğu sefahat merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına icazet verilemez.